Dallas Reseguide 

Visa version för: Små skärmar
Stora skärmar

Shopping

Shopping i Dallas är mest centrerat kring gallerior. I området finns ett flertal stora gallerior och varuhus, men det finns även mindre butiker med lite mer udda utbud än vad de stora shoppingcentren erbjuder.

Galleria Dallas

Norr om centrum längs North Dallas Toll Road ligger Galleria Dallas. Med över 200 butiker och restauranger är det en av Dallas största gallerior. Mitt i gallerian ligger Galleria Ice Skating Center med en rink där allmänheten kan åka skridskor året runt.
www.galleriadallas.com

Northpark Center

Dallas till ytan största galleria med 235 butiker på över 200.000 kvadratmeter. Ett av gallerians signum är inkluderandet av konst i byggnadens interna design, och man visar ofta upp verk av världsberömda konstnärer.
www.northparkcenter.com

Highland Park Village

Highland Park Village öppnade redan 1931, och anses vara USA's första shoppingcenter. På grund av detta har Highland Park Village sedan år 2000 status som ett "National Historic Landmark". Idag finns här mest exklusiva internationella butiker, men området är även värt ett besök på grund av sin intressanta arkitektur.
www.hpvillage.com

Neiman Marcus

Neiman Marcus är en kedja med lite lyxigare inriktning. Butiken i Dallas är kedjans första och här ligger även huvudkontoret. Den 9 våningar höga byggnaden som ligger i Dallas centrum är även ett "Recorded Texas Historic Landmark".
www.neimanmarcus.com

Bishop Arts District

För den som vill ha ett alternativ till alla stora gallerior är Bishop Arts District stället man bör bege sig till. Här finns det flera mindre butiker med ett lite annorlunda utbud. Här finns bland annat The Soda Gallery, med över 200 sorters läsk till salu, och Bishop Street Market, som två gånger blivit utsedd till "Best Gift Shop" av tidningen Dallas Observer.
www.bishopartsdistrict.com

Dallas Farmers Market

Dallas Farmers Market säljer lokalt producerade grönsaker, växter och kött. Här finns även en del specialistbutiker med saker man inte hittar i de vanliga galleriorna, och några matställen, vilket gör marknaden väl värd ett besök.
www.dallasfarmersmarket.org

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 USD = 10.54 SEK


www.dallas-info.se (c) 2011-2017