Dallas Reseguide 

Visa version för: Små skärmar
Stora skärmar

Flyg & Transport

Hur du enklast tar dig till Dallas och sedan runt mellan sevärdheterna

Flyg

The Dallas-Fort Worth International Airport (IATA flygplatskod: DFW) ligger mellan Dallas och Fort Worth och är Texas största flygplats och den sjunde största i världen med avseende på antal passagerare. Det går inga direktflyg från Sverige utan man måste byta i Europa eller på den amerikanska västkusten.

Love Field Airport (IATA flygplatskod: DAL) ligger i Dallas men har bara inrikesflyg.

Ett alternativ för den som kombinerar en resa till Dallas med ett besök i någon stad som har direktflyg från Sverige (t.ex. New York) är att boka en ToR biljett till New York och sedan flyga inrikes lågprisflyg vidare till Dallas.

Länkar

Dallas-Fort Worth International Airport hemsida
Lista över lågprisflygbolag på
Wikipedia

Kollektivtrafik

DFW har kollektivtrafik i form av bussar och pendeltåg som körs av DART (Dallas Rapid Area Transit). Utbudet är dock ganska begränsat, så det beror helt på var du bor och vart du vill åka om kollektivtrafik är ett bra alternativ för dig. Se DARTs hemsida för mer information.

Länkar

Dallas Area Rapid Transit
hemsida

Bil

Motorväg utanför Dallas
För de flesta besökare är nog bil det bästa alternativet för att ta sig runt i Dallasområdet. Många sevärdheter ligger ganska utspritt och området har ett stort nät av motorvägar vilket gör att en egen bil ofta är mycket enklare än kollektivtrafiken. Dock ska man helst undvika rusningstrafiken då det kan bli långa köer.

Alla stora hyrbilsfirmor har kontor vid flygplatsen så om man kommer med flyg är det enklast att hyra där.

För länkar till hyrbilsföretag se här

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 USD = 10.44 SEK


www.dallas-info.se (c) 2011-2017