Dallas Reseguide 

Visa version för:
Små skärmar
Stora skärmar

Sevärdheter i Dallas

Ett urval av sevärdheter i Dallas och saker som finns att göra i närheten. De flesta sevärdheterna ligger i eller nära Dallas centrum, men även i Fort Worth finns det några saker att göra. Har man några dagar i Dallas är det värt att ta bilen och göra en utflykt till Fort Worth.

Sixth Floor Museum

Sjätte våningen på The Texas School Book Depository är platsen där Lee Harvey Oswald satt när han sköt John F. Kennedy. Sedan 1989 är det här en av Dallas kändaste sevärdheter, då man omvandlade det till ett museum om mordet och även om Kennedys historiska arv.

Museet visar på minutnivå vad som hände vid tiden för mordet med ögonvittnens berättelser i ljud och bild. Även de konspirationsteorier som finns kring mordet presenteras.

För mer info se museets hemsida på www.jfk.org

George W. Bush Presidential Library and Museum

På campus till Southern Methodist University ligger George W. Bush Presidential Library and Museum. Med en kopia i full skala av Ovala Rummet och The White House Situation Room är det här en bra plats för den som vill lära sig mer om George W. Bush och hans tid som USAs 43:e president.

Museet innehåller bl.a. artifakter från Ground Zero vid World Trade Center, och biblioteket har över 3 miljoner bilder i sina samlingar.
www.georgewbushlibrary.smu.edu

Pariserhjulet i Fair Park

Fair Park

Området fick sin början som utställningsplats redan 1886 när Dallas State Fair hölls här. Parken byggdes sedan om 1936 för the Texas Centennial Exposition och har sedan dess några av Texas bästa exempel på Art Deco arkitektur.

Fair Park har ett flertal museer, bl.a The Women's Museum, Museum of the American Railroad, African American Museum och Museum of Nature and Science. Här finns även Cotton Bowl, en football stadion med plats för mer än 90.000 personer, och Hall of State, tidigare State of Texas Building.
www.fairpark.org

South Fork Ranch

Amerikas mest kända ranch, där teveserien Dallas spelades in på 80-talet. South Fork Ranch är en lagom utflykt med bil, några mil norr om Dallas. Här kan man få en guidad tour över familjen Ewings hem och se kända föremål från serien, bl.a. pistolen som sköt J.R. och Jocks Lincoln Continental.
www.southfork.com

Dallas World Aquarium

Dallas World Aquarium har utställningar med djur och växter från hela världen. Utställningarna har bl.a följande teman: Borneos djungel, sydamerikansk regnskog och en stor akvariedel med vattenlevande djur från jordens alla hörn.
www.dwazoo.com

Dallas Arboretum and Botanical Gardens

Dallas Arboretum är en av Dallas pouläraste sevärdheter. Här finns mängder med blommor i 8 olika trädgårdar och det är ett utmärkt ställe att för några timmar ta en paus från stadens alla gallerior.
www.dallasarboretum.org

Stockyards National Historic District

I Fort Worth Stockyards lever vilda västern-eran kvar än idag. Förr i tiden höll man här boskapsauktioner, men man har bevarat området så att turister kan se hur man tidigare livnärde sig. Området har Amerikas enda dagliga boskapsdrivning när man föser en hjord med Texas Longhorns genom staden. Texas Cowboy Hall of Fame ligger här för den som vill veta mer om hur cowboysen levde.

För den tågintresserade finns här Grapevine Vintage Railroad som åker mellan Grapevine och Fort Worth Stockyards.
www.fortworthstockyards.org

Fort Worth Cultural District

I Fort Worth Cultural District har man samlat det mesta staden har att erbjuda inom kultur i ett stort parkliknande område. Här finns flera museer, ett antal gallerier och några teatrar.

National Cowgirl Museum
National Cowgirl Museum and Hall of Fame visar cowboykulturen fast ur ett kvinnligt perspektiv och med fokus på berömda "cowgirls".

Cattle Raisers Museum visar hur boskapsuppfödning har gått till från dåtidens rancher och cowboys till nutidens moderna boskapsindustri.

Kimbell Art Museum, "America's best small museum", har såväl asiatisk och afrikansk konst som medelhavsantikviteter.

Dessutom finns här bl.a. Amon Carter Museum, Science and History Museum och Edmund Craig Gallery.

För mer information om de här och de andra museerna se www.fwculture.com

Six Flags Over Texas

Six Flags är en av världens största kedjor med nöjesparker. Six Flags Over Texas som ligger i Arlington mellan Dallas och Fort Worth är den äldsta Six Flags-parken och byggdes redan 1961. Här finns massor av karuseller och berg-och-dalbanor uppdelade i kategorierna Thrill Rides, Family Rides och Kids Rides vilket gör att det finns något för alla åldrar.

www.sixflags.com

Väderprognos


Aktuell växelkurs:
1 USD = 10.54 SEK


www.dallas-info.se (c) 2011-2017
≡ Meny